Προχωρά η αποκατάσταση του Αρχαίου Διόλκου και η διαμόρφωσή του σε οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο μετά την ομόφωνα θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ.

 


Προχωρά η αποκατάσταση του Αρχαίου Διόλκου και η διαμόρφωσή του σε οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο μετά την ομόφωνα θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ.


Η πρόταση αποκατάστασης της αρχαίας λιθόστρωτης οδού πάνω στην οποία μεταφέρονταν τα πλοία 🛳 από τον #Κορινθιακό στον #Σαρωνικό κόλπο, αντιμετωπίζει το μνημείο ως ενιαία κατασκευή και όχι ως πολλαπλά διακοπτόμενα τμήματα. 


🟩Προβλέπει επίσης τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου, προκειμένου να αποτελέσει έναν σύγχρονο και οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο.


ℹ Ο Αρχαίος Δίολκος ήταν ένα από τα σημαντικότερα έργα μηχανικής των αρχαίων Ελλήνων, ένα τεχνολογικό θαύμα της προκλασικής περιόδου. 


Ένωνε τα δύο μεγάλα λιμάνια της αρχαιότητας, τις Κεχρεές στον Σαρωνικό και το Λέχαιον στον Κορινθιακό κόλπο, προκειμένου να αποφεύγεται ο μακρύς και επικίνδυνος περίπλους της Πελοποννήσου. 


Διαβάστε αναλυτικά εδώ


👇

https://www.culture.gov.gr/el/Information/SitePages/view.aspx?nID=4080


Περιφέρεια Πελοποννήσου - Peloponnese Region Εφορεια Αρχαιοτήτων Κορινθίας 

#Κόρινθος #αρχαιοςδιολκος #culture #archaeologicalsite #Korinthos #Korinthia #Peloponnese #archaeology #αρχαιολογία #culturalheritage #ancientgreeks #ancientgreeece #MinCultureGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.