Συνάντηση Κωστα Κολλια με τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Κορινθίας, κ. Βικέντιο Μαρινάκη

 


Συναντήθηκα σήμερα με τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Κορινθίας, κ. Βικέντιο Μαρινάκη, καθώς και με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, κ. Δημήτριο Λερή. Συζητήσαμε λεπτομερώς θέματα σχετικά με την πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.


    Με διαβεβαίωσαν ότι προσωπικό, μέσα και υλικοτεχνικός εξοπλισμός βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Πιστεύω ότι, με την συμβολή και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και των πολιτών, διαθέτουμε έναν μηχανισμό ικανό να εντοπίσει και να καταστείλει γρήγορα κάθε νέα πυρκαγιά.


         Επιπλέον, όπως ενημέρωσα τους Αξιωματικούς, έχω ζητήσει ήδη με Ερώτησή μου προς τον αρμόδιο Υπουργό την αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών, οι οποίοι με την γνώση και την εμπειρία που διαθέτουν, είναι οι πλέον κατάλληλοι να ανταποκριθούν άμεσα σε ένα τόσο απαιτητικό έργο.


        Τέλος, καλώ ιδιαίτερα τους φίλους μου, αγρότες της Κορινθίας, να προβούν στην μηχανική καταστροφή της καύσιμης ύλης στα χωράφια τους και, βεβαίως, να αποφεύγουν την καύση, που αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή κινδύνου για την πρόκληση πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.