ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ. ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ;;; Κύριε Νανοπουλε;

 



ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ;;; Κύριε Νανοπουλε;

Πρόσφατα ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι υλοποιούνται οι δεσμεύσεις για τους δύο Βρεφονηπιακούς Σταθμούς σε Αθίκια και Άγιο Γεώργιο και τα έργα ολοκληρώνονται.

Δεν μας ανέφερε όμως ότι με δική του προσωπική ευθύνη είναι σε τόσο μεγάλη καθυστέρηση αφού:

1. Τα δύο έργα τα παρέλαβε δημοπρατημένα από τον Ιούνιο 2019 από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και μάλιστα με ανάδοχο και έκπτωση 55% πράγμα που επικύρωσε με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής το Δεκέμβριο του 2019 χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ως δια μαγείας όμως δεν κάλεσε τον ανάδοχο για την υπογραφή των συμβάσεων με αποτέλεσμα να λήξει η ισχύς των προσφορών και των αντίστοιχων εγγυητικών επιστολών. 

2. Έτσι αναγκάστηκε να επαναδημοπρατήσει τα δύο έργα  δύο ακριβώς χρόνια μετά, τον Ιούνιο 2021. Οι εκπτώσεις αυτή τη φορά 43% και 45% αντίστοιχα για τα έργα αυτά. Δηλαδή η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής κοστίζει στο Δήμο επιπλέον και για τα δύο έργα 263.000 € από τις μικρότερες εκπτώσεις που επιτεύχθηκαν  στους επαναληπτικούς διαγωνισμούς. Ποιος το πληρώνει το επιπλέον κόστος; Ο Δήμος φυσικά.


3. Να ήταν μόνο αυτά; Όχι βεβαίως. Μας αναφέρει ότι τα δύο έργα είναι σε προχωρημένο στάδιο, αφού το ένα του Αγίου Γεωργίου έχει ποσοστό κατασκευής μόλις 30% !!!!! και το δεύτερο στα Αθίκια 70% !!!! Δεν μας ανέφερε όμως ότι ήδη έχει λήξει η συμβατική προθεσμία  των 12 μηνών (οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί στις 12/10/21 και για τα δύο έργα). Τόσο γρήγορα εκτελούνται τα έργα στο Δήμο Κορινθίων. Σκεφθείτε να μη δοθεί και παράταση.Θα μείνουμε στα μπετά.

Πότε θα τελειώσουν και πότε θα λειτουργήσουν ένας Θεός γνωρίζει.



                     ΝΙΚΟΣ  ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ

                           ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

                 ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ                                                              ΚΟΡΙΝΘΟΣ 19/10/2022

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.