Συνάντηση για τον Σιδηροδρομικό Αξονα της Πελοποννήσου. Ανακατασκευή του Σ.Σταθμού Χιλιομοδίου.

 


Συνάντηση για τον Σιδηροδρομικό Αξονα της Πελοποννήσου.

Από την πρώτη στιγμή που πιστέψαμε στην επανεκκίνηση του Σιδηροδρομικού μας δικτύου και είμασταν στον σχεδιασμό επί χάρτου από τον Νοέμβριο 2020 στη φωτό με Δντα Σύμβουλο τότε Αθ.Κοτταρά και βέβαια την ανακατασκευή του Σ.Σταθμού Χιλιομοδίου.

Συνεδρίασε για πρώτη φορά χθες στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών,η επιτροπή για την ανάταξη του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, υπό τον γ.γ. Μεταφορών Ι. Ξιφαρά, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα,του προέδρου Δ.Σ και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ Σπ. Πατέρα.

Στη συνάντηση υπήρξε αναλυτική συζήτηση επί όλων των θεμάτων που αφορούν την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού άξονα της Πελοποννήσου και ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

🇬🇷Να πραγματοποιηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επαναλειτουργία του υπάρχοντος δικτύου Πατρών – Πύργου – Καλαμάτας – Τριπόλεως – Ναυπλίου – Κορίνθου. Να αντιμετωπιστεί το υπάρχον έργο ως ενιαίο με σχεδιασμό ανάταξης της ως άνω σιδηροδρομικής γραμμής, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις επιμέρους παραμέτρους ολιστικού στρατηγικού σχεδιασμού, όπως κατασκευή, συντήρηση, λειτουργία σταθμούς μετεπιβίβασης, τροχαίο υλικό, διασύνδεση με άλλα μέσα μεταφορών κλπ.

Αποφασίσθηκε να ενταχθεί στον προγραμματισμό η αναβάθμιση του μηχανοστασίου της Τριπόλεως ως κεντρική μονάδα συντήρησης σιδηροδρομικού υλικού του δικτύου.Προς επίτευξη των παραπάνω στόχων αποφασίστηκε η υλοποίηση μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του ενιαίου έργου από τον ΟΣΕ, η οποία θα λάβει υπόψη τις επιμέρους μελέτες βιωσιμότητας των αξόνων Κορίνθου – Άργους – Ναυπλίου και Κάτω Αχαγιά – Πύργου, έργων που βρίσκονται ήδη σε τροχιά δημοπράτησης. Τέλος, αποφασίστηκε ότι σκοπός του συνολικού σιδηροδρομικού έργου της Πελοποννήσου θα είναι ο προαστιακός, τουριστικός και εμπορευματικός χαρακτήρας με βασική μέριμνα την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα μεγάλα αστικά έργα και στις ΒΙ.ΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.