Ο Δημήτρης Πρωτοπαπας για το Διαχειριστικό Σχέδιο ανάδειξης και ανάπτυξης της Αρχαίας Κορίνθου !



Από το 2014 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας σε συνεργασία με την Αμερικανή Σχολή Κλασικών Σπουδών και το μελετητικό γραφείο Παπαγιάννη, έχει ξεκινήσει το διαχειριστικό σχέδιο με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας μέσω της ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων, που είναι διάσπαρτοι περιμετρικά του κεντρικού μουσείου και περιλαμβάνει μελέτη νέου μουσείου υπόσκαφου στο λόφο του Ξενία καθώς και διαμόρφωση πεζοδρόμων , μικρό υπαίθριο θέατρο, αναβάθμιση ιστορικού κέντρου κ.λ.π.

Το σχέδιο   στην παρούσα φάση είναι σε θετική κατεύθυνση, αλλά υπολείπονται ακόμα πάρα πολλά .Ο Δήμος Κορινθίων θα έπρεπε να είχε προχωρήσει  σε εκπόνηση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου ώστε να ήταν σε φάση προμελέτης η συγκοινωνιακή μελέτη, που θα εξασφαλίσει την περιμετρική κίνηση γύρω από τους αρχαιολογικούς χώρους και τον κεντρικό πεζόδρομο,προκειμένου να ήμασταν σε φάση διαβούλευσης με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες. Δυστυχώς δεν έγινε και χάνουμε για άλλη μια φορά πολύτιμο χρόνο !!

Ο Δήμαρχος μας ανέφερε ότι ξεκίνησε  η συγκοινωνιακή μελέτη και σε τρεις μήνες θα ολοκληρωθεί. Προφανώς είναι αδύνατο γιατί εφόσον μιλάμε και για διάνοιξη δρόμων καταλαβαίνουμε όλοι τις διαδικασίες που χρειάζονται. Εκτός αυτού για να ενημερωθούν οι δημότες μας, χάνεται ακόμα περισσότερος  χρόνος και για την μελέτη της βιώσιμης κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που θα ακολουθήσει, η οποία είναι προαπαιτούμενη για το διαχειριστικό σχέδιο.

Είναι προφανές ότι ο δρόμος μέχρι το ΚΑΣ είναι δύσκολος και οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής δεν μας πείθουν ! Εκλογές έρχονται ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.