Δήμος Σικυωνίων: Εξασφάλισε 25 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε 2 χρόνια για αρδευτικά έργα! 


Ο Σπύρος Σταματόπουλος, ο συνήθης ύποπτος των χρηματοδοτήσεων, πήρε την μερίδα του λέοντος από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης καταγράφοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ!

Νέο ρεκόρ κατέγραψε ο δήμος Σικυωνίων στην απορρόφηση των κονδυλίων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για τα έργα Εγγείων Βελτιώσεων, αφήνοντας για μια ακόμη φορά άφωνη όλη η αυτοδιοίκηση! 

Επτά έργα εγγειοβελτιωτικού χαρακτήρα με πλήρεις και τεκμηριωμένους φακέλους κατατέθηκαν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και απέσπασαν χρηματοδότηση 13,3 εκατ. ευρώ, αφήνοντας πίσω του, τον δεύτερο πανελλαδικά, σε απορροφητικότητα δήμο με τα μισά ποσά. Αν δε προσθέσουμε σε αυτά τα 12 εκατομμύρια που εξασφάλισε και ήδη δημοπρατεί από την άνοιξη του 2021, τότε μέσα σε δύο χρόνια έχουμε το φοβερό ρεκόρ ένας δήμος να εξασφαλίζει χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 25 εκατομμύρια ευρώ, για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής του. 

Εδώ να σημειώσουμε ότι τα έργα που αφορούν και στις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου Σικυωνίων, έρχονται σε μία εποχή που η κλιματική αλλαγή και η έλλειψη νερού επηρεάζει σημαντικά τους αγρότες και απειλεί το εισόδημά τους. Συνεπώς, έργα με αυτόν τον χαρακτήρα δρουν ευεργετικά για την προστασία του πρωτογενούς τομέα και κατά συνέπεια της «βάσης» της τοπικής αλλά και γενικότερα ελληνικής οικονομίας. 

Αναλυτικά τα έργα αφορούν: 

Αρδευτικό Έργο Κεφαλαρίου Στυμφαλίας 2.200.000€

Αρδευτικά Έργα Καλλιάνων 1.871.075,89€

Αρδευτικά έργα Ψαρίου και Κυλλήνης 2.200.000€

Εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου Ασπροκάμπου 1.600.000€

Αρδευτικά Έργα Αρχαίας Σικυώνας 2.200.000€

Εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου Μοσιάς 2.158.178,31€

Εκσυγχρονισμός Αρδευτικού δικτύου Στυμφαλίας 1.081.480€

O Σπύρος Σταματόπουλος σε σύντομες δηλώσεις του κατά την ανακοίνωση των εντάξεων των παραπάνω αρδευτικών έργων του Δήμου Σικυωνίων ευχαρίστησε τις «άρτιες» όπως τις χαρακτήρισε τεχνικές υπηρεσίες και προγραμματισμού του δήμου του, αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες που εμπλέκονται σε αδειοδοτήσεις, γνωμοδοτήσεις και λοιπές διεκπεραιωτικές ενέργειες για την πληρότητα των φακέλων των μεγάλων έργων που εκπονούνται στο Δήμο Σικυωνίων. 

Ο δήμαρχος τόνισε ότι αν δεν υπήρχε αυτή η συνεργασία με τις προαναφερόμενες υπηρεσίες – Υδάτων, Περιβάλλοντος, Δασαρχείο, Διεύθυνση Δασών, Αρχαιολογικές Υπηρεσίες και Αγροτικής Ανάπτυξης – σήμερα δεν θα μπορούσε ο Δήμος Σικυωνίων να έχει ώριμα, ενταγμένα και χρηματοδοτημένα έργα τα οποία είναι άκρως αναγκαία για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.