ΚΟΡΙΝΘΟΣ. ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΤΗΜΑΤΑ – ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

 


Ο Ε.Π.Ο.Σ θα συμμετέχει και θα παρουσιάσει το έργο του στην

ΚΟΡΙΝΘΟΣ. ΗΜΕΡΙΔΑ

ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΤΗΜΑΤΑ – ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

Προσπάθεια προσέγγισης και ανάδειξης των ιστορικών μονοπατιών της Κορίνθου από ειδικούς, φορείς και πολίτες

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, 10.45-14.30

Μικρό Θεάτρο Δημαρχείου, Κολιάτσου 32, Κόρινθος

ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Η πόλη της Κορίνθου, εδώ και τρία χρόνια, ανήκει στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO των Πόλεων που Μαθαίνουν. Στο πλαίσιο του δικτύου αυτού διοργανώνονται δράσεις με στόχο την πρόκληση δημόσιου διαλόγου και συνεργασιών μεταξύ των πολιτών και των φορέων της πόλης. Ο πολιτισμός αποτελεί βασικό πυλώνα αυτών των δράσεων.

Στόχος της Ημερίδας είναι η παρουσίαση του ιστορικού και αρχαιολογικού πλαισίου του αρχαίου οδικού δικτύου περιοχών της Κορινθίας και οι προτάσεις για την αξιοποίησή του ως χώρου ιστορικού ενδιαφέροντος, περιπάτου και περιήγησης. Η ανάδειξη αυτών των διαδρομών μέσα από τη σύγχρονη πεζοπορική οπτική που «πατά» με σεβασμό επάνω στα ιστορικά μονοπάτια έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς πολλές από αυτές τις διαβάσεις είναι σχεδόν άγνωστες στο ευρύ κοινό και κρατούν μυστικά αιώνων κρυμμένα στα ίχνη τους.

Ιστορικοί και αρχαιολόγοι, σχετικοί φορείς και πολίτες της Κορίνθου, συνεργάζονται για να γνωστοποιήσουν τα ευρήματά τους στο ευρύ κοινόαλλά και να προκρίνουν τρόπους αξιοποίησης της μοναδικής αυτής πολιτιστικής κληρονομιάς της Κορίνθου Πόλης που Μαθαίνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.