ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ. Αποφασίστηκε από τη δημοτική αρχή το πρωτοφανές για τα δεδομένα του Δήμου εδώ και χρόνια να δώσει σε ιδιώτη μέρος της αποκομιδής απορριμμάτων!!!

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

& ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ Ν.Π.Δ.Δ.

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ

 

     Κόρινθος, 26-08-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.Αγαπητοί συνάδελφοι μέσα στο κατακαλόκαιρο αποφασίστηκε από τη δημοτική αρχή το πρωτοφανές για τα δεδομένα του Δήμου εδώ και χρόνια να δώσει σε ιδιώτη μέρος της αποκομιδής που αφορά τα περιφερειακά διαμερίσματα χωρίς καμία συζήτηση με το σωματείο και με συνοπτικές διαδικασίες λίγων ημερών. 

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μαζί με αντιπροσωπεία από την ΠΟΕ ΟΤΑ ζήτησε άμεσα συνάντηση με τον δήμαρχο η οποία πραγματοποιήθηκε 26 Αυγούστου. Στη συνάντηση εκφράστηκε η αντίθεση μας με κάθε λογική ιδιωτικοποιήσεων όπως επίσης καταθέσαμε και προτάσεις με τις οποίες θα μπορούσε να συνεχιστεί η αποκομιδή χωρίς ιδιώτες προσλαμβάνοντας προσωπικό για έκτακτες ανάγκες ή θα μπορούσε να επιταχυνθεί η διαδικασία πρόσληψης των συμβασιούχων οκτάμηνης σύμβασης. Ο δήμαρχος από την πλευρά του επικαλούμενος την καθυστέρηση γραφειοκρατικών διαδικασιών δεσμεύτηκε ότι η ανάθεση σε ιδιώτη αποτελεί μια έκτακτη κατάσταση που δεν θα ξεπεράσει τους δύο μήνες και δεσμεύτηκε για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου θεωρεί την εξέλιξη αρνητική και καλεί όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση γιατί ξέρουμε πολύ καλά από αυτά που βλέπουμε σε όλους τους δήμους της Ελλάδας ότι αυτές οι αναθέσεις εκτάκτων αναγκών δεν θέλουν και πολύ για να μετατραπούν σε μια μόνιμη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.