Η συντονιστικη επιτροπη τοπικης οργάνωσης ΠΑΣΟΚ ΛΟΥΤΡΑΚΊΟΥ-Περαχώρας για το Εργατικό ατύχημα



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τραγικό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Τρίτη 9 Αυγούστου, στην Κυρά Βρύση στο ύψος που βρίσκεται το Νηπιαγωγείο, όταν υπάλληλος του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία καθαρισμού των πεύκων ως μέτρο αποφυγής πρόκλησης πυρκαγιάς έπεσε από το γερανό από ύψος 6 μέτρων χάνοντας την ζωή του. 

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός :

Α. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και στους συναδέλφους του.

Β. Θυμίζουμε ότι και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, υποχρεούνται με συστηματικό τρόπο να προβαίνουν σε εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου για κάθε διεξαγόμενη εργασία έτσι ώστε:

Να εντοπίζεται τι είναι αυτό που θα μπορούσε να προκαλέσει κινδύνους για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων,

Να διαπιστωθεί κατά πόσο και με τι μέτρα μπορούν οι πηγές κινδύνων να εξαλειφθούν ή να αποφευχθούν, 

Να καταγραφούν τα μέτρα πρόληψης που ήδη εφαρμόζονται και να προταθούν αυτά που πρέπει συμπληρωματικά να ληφθούν για τον έλεγχο των κινδύνων και την προστασία των εργαζομένων.


Γ. Ζητούμε από  τις Aρμόδιες Αρχές και τον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων την διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του εργαζόμενου και κυρίως κατά πόσο τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διατάξεις περί υγιεινής και ασφάλειας. 


Δ. Αναλόγως του πορίσματος, αναμένουμε την απόδοση των ευθυνών στους υπευθύνους, όπως και την λήψη των απαραίτητων μέτρων όσον αφορά την  οικονομική στήριξη της οικογένειας του εκλιπόντος, ως αναγνώριση  της ηθικής βλάβης και της ψυχικής οδύνης που έχουν υποστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.