ΤΙ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ αναμεσα στον ΣΕΑΚ και τον Πρόεδρο της Κοινοτητας Αρχαιας Κορίνθου; Ο ΣΕΑΚ ΑΡΧΑΊΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ για το απαντητικό έγγραφο του κ. Παπαϊωάννου προς το ΣΕΑΚ  


 


Το 2021 για πρώτη φορά Ο ΣΕΑΚ διοργάνωσε εκδήλωση την Ημέρα της Πανσελήνου στο Ιστορικό Κέντρο της Αρχαίας Κορίνθου, για την τόνωση της τοπικής οικονομίας των επιχειρήσεων. Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε τον Αρχαιολογικό χώρο που ήταν ανοιχτός για το κοινό. Μετά την πετυχημένη εκδήλωση ο ΣΕΑΚ ,την Εφορία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, και το Σωματείο Λόγου και Τέχνης Αλκυονίδες, συνδιοργάνωσαν την πανσέληνο Νο2, μια βραδιά θεσμός ετών. 

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η περιφέρεια Πελοποννήσου. Η Βραδιά Πανσελήνου είναι η μεγαλύτερη καλοκαιρινή εκδήλωση στην Αρχαίας Κόρινθο. Στις 22/07/2022 στείλαμε σχετικό Έγγραφο στο αρμόδιο τμήμα της Τροχαίας Κορίνθου, για να πάρει τα καταλληλά μέτρα αφού κλείσει για μερικές ώρες ο Κεντρικός Δρόμος από την Είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου έως του χώρου στάθμευσης πλησίον της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, κατά τις ώρες τις εκδήλωση για την αποφυγή πιθανού ατυχήματος. 



Στις 11/08/2022 λάβαμε εγγραφή απάντηση αρνητική από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας μας κ. Παπαϊωάννου. 1. Στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Απόλλων έκλεισε ο Δρόμος για 24 ώρες, και τοποθετήθηκε εξέδρα για τις ανάγκες της εκδήλωσης. Υπήρχε σχετική έγκριση? 2. κ. Παπαϊωάννου η οποιαδήποτε απόφαση της Τοπικής κοινότητας είναι γνωμοδοτική και μόνο. 3. Προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών όταν στης 12/08 γίνονται 3 εκδηλώσεις ? η τα Μικροπολιτικά – Αυτοδιοικητικά παιχνίδια ? Στην Βραδιά πανσελήνου από τα στοιχεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων προσήλθαν 3000 Χιλιάδες επισκέπτες. 

Παρακαλούμε να μην υπάρχουν εξαιρέσεις, να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και συνεργασία όλων των  εμπλεκομένων  στις οποίες  πολιτιστικές εκδηλώσεις γίνονται στον τόπο μας. Κλείνουμε με την ελπίδα να μην επαναληφθεί αυτό που συνέβη στις 12/08/2022 στην Αρχαιά Κόρινθο σε μια (ημερολογιακή ημέρα). Επισυνάπτουμε το σχετικό απαντητικό έγγραφο του κ. Παπαϊωάννου προς το ΣΕΑΚ. 



Εκ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.