ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ - ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΕΡΤ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ-ΞΕΝΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ-ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


Στη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μειοψηφήσαμε  στη  πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τα δημοτικά τέλη του 2022. Ζητήσαμε μείωση 25% σε όλα τα δημοτικά τέλη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: 

Από το τέλος του 2019 και κάθε χρόνο ζητάμε την μείωση των δημοτικών τελών, τα οποία είναι από τα πιο αυξημένα σε όλη τη χώρα. Ο Δήμαρχος συνεχώς υπόσχεται θα γίνει την επόμενη χρονιά, αλλά δυστυχώς μένει στις υποσχέσεις. 

Υπάρχει ταμειακό πλεόνασμα 6.000.000 € στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού και επιπλέον έχουν κατατεθεί 11.000 αιτήσεις πολιτών το 2020 διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων  που σημαίνει ότι ο Δήμος θα εισπράξει επιπλέον ποσά το 2022 και ήδη επεξεργάζονται από την Υπηρεσία. Οι οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολες για τα νοικοκυριά και ο Δήμος πρέπει να συμβάλει. 

Προ ημερήσιας διάταξης έθεσα τα εξής θέματα:

-Από την κατάσταση Μισθώσεων ακινήτων προκύπτει ότι έχουν λήξει 12 μισθώσεις τα προηγούμενα χρόνια και πρέπει να γίνει η διαδικασία εκ νέου μισθώσεων, πρωτίστως σε νηπιαγωγεία.

-Από την κατάσταση Εκμισθώσεων ακινήτων προκύπτει ότι δύο ακίνητα (Θέατρο Κορίνθου και αναψυκτήριο Αλαμάνου) έχουν λυθεί οι συμβάσεις και για μεγάλο διάστημα είναι κενά. Έχετε ευθύνες ποινικές και πειθαρχικές για απώλεια εσόδων. 

-Πληροφορήθηκα ότι η ΕΡΤ ή η DIGEA έχουν διακόψει τη σύνδεση με τους τηλεοπτικούς αναμεταδότες που είχαν τοποθετηθεί με έξοδα του Δήμου πριν αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των Αθκίων και του Αλαμάνου να μην έχουν σήμα για τα τηλεοπτικά κανάλια. Μάλιστα έχει επιβληθεί στο Δήμο πρόστιμο 18.000 € για τον αναμεταδότη στον Προφήτη Ηλία, το οποίο αναζήτησα και ο Δήμος μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια. 

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι πράγματι έχει επιβληθεί πρόστιμο αλλά ο Δήμος σήμερα δεν έχει αρμοδιότητα. Περιμένει νομοθετική ρύθμιση για λευκές περιοχές (όπου δεν υπάρχει σήμα δηλαδή) !!!

-Όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος στην προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής επιβλήθηκε από την Πολεοδομία πρόστιμο στο Δήμο  120.000 € για τη νομιμοποίηση του ακινήτου της Μονάδας κομποστοποίησης η άδεια του οποίου ακυρώθηκε στο ΣτΕ. Ζήτησα επιβεβαίωση του ποσού, το οποίο είναι εξωφρενικό (δηλαδή μία Υπηρεσία του Δήμου (Πολεοδομία) να επιβάλει στην άλλη (Τεχνικό Τμήμα) αυτό το υπέρογκο πρόστιμο το οποίο θα το πληρώσουν οι δημότες.

Ο Δήμαρχος πράγματι επιβεβαίωσε το ποσόν του προστίμου  αναφέροντας ότι το μισό πάει ως έσοδο στο Κράτος και το άλλο μισό στο Δήμο. Αν μάλιστα πληρωθεί εφάπαξ θα πληρώσουμε 30.000€ !!!

-Για ΞΕΝΙΑ Αρχαίας Κορίνθου είχαμε αναθέσει σχετική μελέτη γεωτεχνικής έρευνας σε ιδιωτικό μελετητικό γραφείο από 23/4/2021. Σε ποια φάση είναι;

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι  το θέμα θα έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο και η πρότασή του είναι να γίνει καινούργιο κτίριο στο σημερινό χώρο των εκδηλώσεων. Μάλιστα βρίσκεται σε συνεννόηση με το ΚΑΣ!!!

-Για το δημοτικό σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου που κοντεύουν 2 χρόνια από την  υπογραφή της σύμβασης σε ποια φάση είναι; Εγκρίθηκε η μελέτη από το ΚΑΣ; Υποβλήθηκαν στο ΚΑΣ οι αιτούμενες μελέτες;

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι έφθασε μέχρι το Γραφείο του Πρωθυπουργού για να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Πριν 10 ημέρες εστάλη από το Δήμο στο ΚΑΣ νέα στατική μελέτη, όπως τη ζήτησαν και περιμένουν να δοθεί έγκριση και το σχολείο θα αρχίσει σύντομα!!!! Εγώ λέω ότι με αυτά και με αυτά πέρασαν ήδη δύο χρόνια και κανείς δεν γνωρίζει ακόμα την πορεία του.

-Για την  πολεοδόμηση του στρατοπέδου που έχει ανατεθεί από το 2020 τι προτίθεστε να κάνετε μετά την απομάκρυνση των δύο δομών ή της μίας δομής; Δεν πιστεύουμε το γήπεδο ποδοσφαίρου να γίνει οικοδομικά τετράγωνα. Ούτε επίσης πιστεύουμε να  μην πάρουμε όλα τα κτίρια  που υπάρχουν σήμερα και να δοθούν στο ΤΕΘΑ.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι σύντομα θα έλθει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να καθορίσει τις χρήσεις γης. Από τα υπάρχοντα κτίρια  δεν τα χρειαζόμαστε τα μισά. Τα άλλα ας τα πάρει το ΤΕΘΑ. 

Εμείς  ζητάμε το γήπεδο ποδοσφαίρου του στρατοπέδου να παραμείνει αθλητικός χώρος για τις ανάγκες των ποδοσφαιρικών σωματείων της περιοχής και όχι μόνον (άλλωστε αυτό προβλέπει και το ΓΠΣ) και όλα τα κτίρια τα οποία στέγαζαν τους στρατιώτες και τώρα τους μετανάστες μαζί με το Διοικητήριο πρέπει να αποδοθούν  για χρήση από Δήμο, Περιφέρεια, Αποκεντρωμένες κρατικές Υπηρεσίες, Αστυνομία, Πυροσβεστική κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.