ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΙΣΟΓΛΑΚΗΣ. Δυστυχώς μια από τα ίδια και από αυτή την Δημοτική Αρχή όσον αφορά τα περίπτερα.

 


ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΙΣΟΓΛΑΚΗΣ. Δυστυχώς μια από τα ίδια και από αυτή την Δημοτική Αρχή όσον αφορά τα περίπτερα.

Ως πρόεδρος του σωματείου καπνοπωλων και περιπτεριουχων έκλεισα ραντεβού με την αρμόδια αντιδήμαρχο λίγο μετά την εκλογή της σημερινής δημοτικής αρχής.

Μιλήσαμε για τα θέματα των περιπτέρων και για τον απεχθη νομο 2016 του κ πνευματικού όπου και τελείωνε τα περίπτερα.

Μετά από συζητήσεις καταλήξαμε σε έναν καινούργιο νομο όπου θα έδινε ανάσα στα περίπτερα και θα ήταν και πιο ανθρώπινος. Έτσι λοιπόν συνταξαμε τον καινούργιο νομο και θα τον φέρναμε για ψήφιση στην οικονομική επιτροπή από όπου και θα πέρναγε ομόφωνα μιας και συμφωνούσε και η παράταξη του κ Σταυρελη. Δυστυχώς όμως μας πρόλαβε το πρώτο Luckdown και αναβλήθηκε για την πρώτη συνεδρίαση που θα γινόταν. Εκ τότε όχι μόνο υπάρχει σιγή ιχθύος αλλά ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή τον πόλεμο με τα περίπτερα που άφησε ο κ Πνευματικός. Για να είμαι πιο ξεκάθαρος αυτό που συμφωνήσαμε με την αντιδήμαρχο και με τον κ Σταυρελη ήταν να νομοποιηθουν τα περίπτερα ως έχουν και αυτό γιατί ενώ το τελευταίο περίπτερο φτιάχθηκε το 14 ο νόμος βγήκε το 16, δηλαδή βάση Πνευματικού αλλά και Νανόπουλου τώρα θα πρέπει να πάρουμε ένα πριόνι και να κόψουμε 1.5τμ από κάθε περίπτερο. 

Υπάρχουν περίπτερα που τα δουλεύουν άτομα με ειδικές ανάγκες και γι αυτό είναι και λίγο πιο μεγάλα, δηλαδή ένα άτομο με ειδικές ανάγκες πως θα μπει σε ένα περίπτερο 3τμ; 

Υπάρχουν άνθρωποι που το κύριο εισόδημα τους είναι το μεροκάματο του περιπτέρου, υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν 2-3 χρόνια ακόμα για να βγουν στην σύνταξη. Με το να τους βάζεις πρόστιμο μαμούθ για κάτι που δεν κατασκεύασαν οι ίδιοι γιατί τα περισσότερα περίπτερα είναι απο παλιά είναι σαν να τους πετάς στον δρόμο.

Δηλαδή τα περίπτερα χαλάνε την μόστρα του Δήμου και αποφασίστηκε με τρόπο ύπουλο να ξηλωθουν. Ενώ οι υπόλοιποι δήμοι του νομού οχι μόνο δεν ενοχλούν τα περίπτερα αλλά τα βοηθούν κιόλας εδώ πέρα βρέχει. 

Όταν πέρασαν τα περίπτερα στην αρμοδιότητα των δήμων από το υπουργείο εθνικης αμύνης ήταν σαφές ότι όταν φύγουν από την ζωή  οι ανάπηροι πολέμου οι άδειες θα δοθούν σε άτομα με ειδικές ανάγκες και το μίσθωμα θα πηγαίνει στον δήμο. Όλοι οι δήμοι το τηρούν κατά 90% των περιπτώσεων εκτός από εδώ. Προσωπικά με θλίβει και με στεναχωρεί το γεγονός για τους εξής λόγους.

1) Ο δήμαρχος εξέθεσε την ίδια του την αντιδήμαρχο.

2) Ο δήμαρχος δεν νοιάζεται για τα άτομα με ειδικές ανάγκες που ή έχουν περίπτερο ή που θα μπορούσαν να έχουν.

3) Ο δήμαρχος σφυρίζει αδιάφορα γι αυτούς που περιμένουν αλλα 2-3 χρόνια για να βγουν στην σύνταξη.

4) και ο ίδιος είχε τάξει σε 2 περιπτώσεις ότι θα τους βοηθούσε κάτι το οποίο δεν έκανε.

Με λίγα λόγια ότι άφησε πίσω του η προηγούμενη Δημοτική Αρχή το  τελειώνει η τωρινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.