Η Κίνηση Εμπρός αναρωτιέται και απορεί, προς όφελος τίνος τελικά, κ. Νανοπουλε , πολεοδομείται το 6ο Σύνταγμα Πεζικού;


 Η τοποθέτηση της παράταξής μας στο δημοτικό συμβούλιο της 14ης Φεβρουαρίου 2022, σχετικά με την πολεοδόμηση του χώρου  του 6ου Συντάγματος. 


 Αγαπητοί συνάδελφοι, 


 Η παράταξή μας υποστηρίζει ότι η πόλη μας, με την πρόταση πολεοδόμησης του στρατοπέδου, χάνει μια σπάνια ευκαιρία να εκπονήσει και να πραγματοποιήσει ένα σχεδιασμό αντάξιο της εποχής μας, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δημοτών μας.


Κατ’ αρχάς θεωρούμε παρωχημένη την τακτική να κατατίθεται  μια και μόνη πρόταση.


 Έπρεπε να γίνει διαγωνισμός, να δούμε περισσότερες προτάσεις, να  τις συζητήσουμε με φορείς της πόλης μας, να βάλουμε κριτήρια και να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες:


• Λείπει από την πόλη μας το πράσινο;  

 -Παντελώς. Θα μπορούσαν να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου. Ελεύθεροι χώροι πρασίνου.


• Θέλουμε να ανεβάσουμε ψηλά την εκπαιδευτική και πολιτιστική δραστηριότητα της πόλης;

 -Μας δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιηθεί ο χώρος με τον σχεδιασμό ενός campus, όπου θα βρουν στέγη πρώτον και κύριο, τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εδράζονται στην Κόρινθο. Ακόμα κάποια άλλα, πολύπαθα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως  ΕΠΑΛ και νηπιαγωγεία - όσα τώρα στεγάζονται σε απαράδεκτους χώρους- η δημοτική βιβλιοθήκη, που έχει αναπτυχθεί και αναπτύξει εντυπωσιακές πρωτοβουλίες με τις διάφορες ομάδες της, όπως το media lab, 

ή η ομάδα αστρονομίας, για να αναφέρω κάποιες πρόχειρα, αλλά έχει πρόβλημα χώρου, πινακοθήκη, στέγη λογοτεχνών, ένας πολυχώρος για να στεγάζονται οι εκδηλώσεις και του ΚΕΠΑΠ και των συλλόγων του Δήμου.


 Πράγματα δηλαδή που θα αποτελούν κι έναν ευχάριστο και ιδανικό προορισμό για περίπατο. Έτσι αναβαθμίζεται μια περιοχή. Με τέτοιες παρεμβάσεις. 


Τι θεωρεί ο κ. Δήμαρχος ότι έχει περισσότερο ανάγκη η πόλη μας; Κατοικίες προς εκμετάλλευση, ή δημόσιο χώρο για πράσινο και πολιτισμό.


Να υποθέσουμε πως πάει περίπατο και η προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία του Διοικητηρίου της πόλης στον χώρο του στρατοπέδου; Ίδωμεν…


 Αλλά, να επιστρέψουμε στο σημερινό σχέδιο, που φέρατε προς έγκριση: Είναι σχέδιο παρωχημένο, μας γυρίζει πίσω σε εποχές που η κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών ήταν το σημαντικότερο μέσο κατάληψης του δημόσιου χώρου, και γνωρίζουμε τα αποτελέσματα. Τα ζούμε κάθε μέρα στην πόλη μας. Μια πόλη νεαρή σε ηλικία, χωρίς τίποτα να την χαρακτηρίζει. Μια πόλη χωρίς ταυτότητα, χωρίς πράσινο, χωρίς χώρους για τους δημότες, χωρίς σχέδιο και όραμα. 


Έτσι φανταζόμαστε την πόλη μας, συνάδελφοι; Αυτή την εικόνα φτιάχνουμε για την Κόρινθο του μέλλοντος; 


Πού είναι οι πλατείες, πού είναι τα πάρκα, οι ποδηλατόδρομοι, οι φαρδείς δρόμοι, οι χώροι στάθμευσης, η πυκνή αστική συγκοινωνία;


Θα φτιάξουμε ένα περίκλειστο χώρο, με πολυώροφα κτίρια, αποκομμένο από τον αστικό ιστό; 


 Η Κίνηση Εμπρός αναρωτιέται και απορεί, προς όφελος τίνος τελικά, κ. Δήμαρχε, πολεοδομείται το 6ο Σύνταγμα Πεζικού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.