Ο Δημήτρης Πρωτοπαπας για την ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗΣ  του ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝNΗ



Η πολεοδόμηση του ¨6ου συντάγματος πεζικού ¨ στην Κόρινθο προχωράει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

Για άλλη μια φορά έχουμε μία και μοναδική πρόταση που στερείται δυστυχώς καινοτομίας και φαντασίας και δεν  είναι στην κατεύθυνση της αμοιβαίας ωφέλειας. !

ΔΙΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ :

1)Δεν έγινε πρόσκληση για ανοιχτή διαβούλευση στον σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων,καθώς και άλλων συλλόγων της πόλης μας.

2) Το ρυμοτομικό σχέδιο που προτείνεται  καταργεί στην πράξη το  Ιπποδάμειο σύστημα που έχει  εφαρμοστεί  στο κέντρο της Κορίνθου.

3)Δεν αποτελεί μία καινοτόμο πρόταση όπως αντίστοιχα εφαρμόζουν οι σύγχρονες ευρωπαικές πόλεις, δηλαδή για παράδειγμα, υποχρεωτικά πράσινα δώματα ,χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, μείωση του ύψους των κτηρίων, αύξηση των υποχρεωτικών θέσεων  στάθμευσης στα κτήρια κ.λ.π !

Οι κοινόχρηστες θέσεις στάθμευσης είναι ελλιπείς και δεν υπάρχει έστω μία μικρή πλατεία , πόσο μάλλον ένα  πάρκο πρασίνου που έχει ανάγκη η πόλη μας .

Δεν  προβλέπεται δίκτυο ποδηλατοδρόμων σε σχέση  και με την μελέτη  του Σ.Β.Α.Κ.

Δεν προβλέπονται  χώροι για την διευκόλυνση της αστικής συγκοινωνίας, με δεδομένο την συγκέντρωση των υπηρεσιών,διοικητηρίων κ.λ.π. , πιθανή διαμόρφωση κόμβων σε σχέση τόσο με την Π.Ε.Ο.Αθηνών - Κορίνθου, όσο και με την επαρχιακή οδό Κορίνθου- Εξαμιλίων .

Παράδειγμα : Ενας δρόμος παράλληλος στην οδό Εξαμιλίων προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας με σηματοδότηση.

Η διέξοδος προς την οδό Αγίας Άννης είναι μόνο μία. Γιατί ; 

Η διαπλάτυνση της οδού είναι αναγκαίο να γίνει.

4) Δε μπορεί  περιμετρικά του στρατοπέδου, οικισμός Βοσέικα , Αγγία Άννα , Αγιος Γεώργιος κ.λ.π. να έχουμε διώροφα κτήρια (7,50 μ.) και να βάζουμε όρους δόμησης για (12,0 μ.)  μέτρα ύψος ! Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά ;

5)Τα 140 στρέμματα που περνούν στην ιδιοκτησία του  Δήμου μας είναι μαζί με τους κοινόχρηστους χώρους και το πράσινο (μεικτά)  ! 

Επομένως η  μεγαλύτερη έκταση θα ανήκει στο Υ. Ε. Αμυνας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Το σχέδιο πρέπει να μελετηθεί προς την κατεύθυνση της αμοιβαίας ωφέλειας , με διαβούλευση όλων των ενδιαφερομένων μερών  και όχι με διαδικασίες επίσπευσης (fast track) .

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ.

Η ΠΟΛΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ  ΑΝΑΣΕΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΧΕΔΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.